Skönhetssagan

Yes, nu kommer den!

Losttwomamas föddes på Skråmsta Stuteri den andra maj 2006. Detta var mammans Strands Dreamstones första föl, och olyckligt nog så dog hon under fölningen. Ungefär samtidigt så hade en annan märrs föl dött på gården och hon fick bli Lostingens nya mamma.
Hon tog till sig fölet direkt och dom trivdes tillsammans.
Det här var ungefär samtidigt som jag praoade på Skråmsta och jag minns henne mycket väl, hon var så ruskigt snäll och man fick alltid klia henne.

Men efter bara någon vecka så dog även den nya surrogatmamman i kolik och lilla Lostingen blev ensam igen.
En vacker dag stod hon där, ett litet ensamt föl i en transport på Ålsta. Hon stod där alldeles stilla som om hon åkt transport hundra gånger, och gnäggade lite gällt. 

Alla människor blev som hennes föräldrar och den första tiden fick hon bara vara inne i en fölningsbox i stallet. Jag och Marcus sov med henne i stallet och matade henne med konstgjord mjölk varannan timme. Vi kämpade faktiskt med henne. Sen började vi gå med henne i grimskaft och sprang man lite med henne så galopperade hon. Hon gnäggade alltid åt en när man tittade in i boxen.

Det var när hon var föl som man tänkte att man ville ha henne som sin egen och nu är hon min på riktigt.

Till slut fick Rådberg bli hennes pappa och hon älskade honom, följde varje steg han tog. Till slut blev dom stora och hon fick gå med hennes andra kullkompisar. Efter ett tag togs dom ner till Frankrike på inkörning.

Hon gick ett godkänt premielopp den elfte juni med en galopp, och kvalade på 25,1 ungefär en och en halv månad efter. En start har hon gjort och fick sista pengen.
Temprament har hon ärvt av ponnysarna och hon kan vara riktigt tjurig av sig, men Åke sa att hon var jättesnäll att ha hand om. 

Losttwomamas
e. Com Hector - u. Strands Dreamstone

XOXO, Emma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0