brum brum

Har varit ute och gasat med bilen nu i två och en halv timma. Det gick faktiskt bra, åkte till stallet och matade Bobby och Lostis and her friends. Visst, det blev motorstopp nån gång, men annars gick det väldigt bra tycker jag.

Imorgon blir det en lång skoldag, men börjar inte förens 10.50 så jag hinner med stallet några timmar på morgonen. Nu ska jag kolla på Legally Blonde 2, världens löjligaste film. Fick hem fjärde säsongen av Scrubs idag, jiiipppiiie!

XOXO, Emma.

måndag

Hängde i stallet hela morgonen plus förmiddagen, hann köra Lostis på bandet och ett snabbjobb med Pärlan. Det var nog bara den blöta banan som inte passade henne på Valla sist, för nu kändes hon kanonfin!

Hade två lektioner i plugget, multimedia och svenska c. Båda funkade rätt bra, svenskan kändes väldigt löjlig bara och läraren Maja var en riktig mesprop. Men men. Nu är jag nästan precis hemkommen. Tänkte satsa rejält idag med körkortet, både plugga teori och köra lite. Måste börja bli seriös med det där nu.

Hörs sen!


Emma aka kines


XOXO, Emma.


en helg i norrland

I fredagsmorse bestämde jag mig lite snabbt för att följa med till Sundsvall med Angel och Lill Snyggen, därför inte så mycket bloggande. Vi hade det riktigt härligt med bara brudar i bilen och övernattning på ett hotell uppe på berget. Det tog seriöst 6-7 minuter att bara åka upp för massa backar, och när vi kom upp till toppen var det alldeles dimmigt. Men vilken utsikt vi hade.

Lördagkvällen var trevlig, mat från barnmenyn tillsammans med familjen Oscarsson och några till.
Hästarna gick väl sådär. Angel har väl gått bättre, och Lillis verkade med räd för allt runtomkring honom. Angel var i alla fall 3:a och Lillis fick sista pengen tror jag.

Nu ska jag snart gå och dö i min säng framför Scrubs.


Gammal bild på Angel.

XOXO, Emma.


emma is a happy face

Sitter på hotellet i Sundsvall med massa småttisar, lagom underhållande. Hotellet heter Södra Berget eller något sånt, och man kan lugnt säga att vi är på ett berg. Man fick lock för öronen när vi åkte upp, säkert 15 backar var det! Norrland är nog ingenting för mig..

Hann se några lopp på travet och så shoppade jag till Bobby, såklart. Ett par knäkappor och mitt älsakde old style-pannband som är flätat!! Yiiiieeeh, Emma goes happy girl.

Nu ska jag gå ner och ta en till cider :)

XOXO, Emma. 

jag smälter!

Titta vad jag precis fick!! En bild på Lostis som föl med sin "andra" mamma :)



XOXO, Emma.

the stars

Satt och tittade på massa grejer på travsport.se. Äntligen står jag som ägare på båda hästarna! Tittade på Mickes träningslista, startpoäng och prispengar på hästarna osv. Visst har man tänkt några gånger att några av hästarna sticker ut lite, som Oblige t ex. Man när man fick en liten överblick över hästarna på papper så ser man verkligen hur bra de är!

I år när de startat på V75 så har vi haft resultatet: 1-2-3-3-0-0-4, i ett amatörstall med 7 hästar på träningslistan, där två stycken är 2 år. Är det inte ganska bra statistik. Visst är det Oblige som har stått för det mesta, men ändå.
Det är väl Jackpot som förstör statistiken lite, men annars är hästarna ruskigt bra.

Det var väl ungefär det jag ville skryta med :)

The Stars:

            
Digital Sharpness som 2-åring                       Digital Image, som kanske inte bidrar så jättemycket ;)

            
Finaste Jackpot Ås.                                            Hade ingen annan bild på; Oblige Ås.


United Ås och Takter.

XOXO, Emma.

losting

Varför ska det vara så himla lätt att prata, men sedan när man väl kommer till skott så blir allting så himla svårt helt plötsligt? Lostis har ju stått ute med åringarna i 3 veckor och då har man liksom inte tänkt så mycket på henne, speciellt inte sedan Bobbsan kom till mig.

Igår tog jag in henne i stallet, körde henne på bandet och grejade med henne. Då slog det mig hur mycekt jag saknat henne. Hon är så otroligt speciell så att man kan bli galen på henne, men det är ju det som gör henne så unik och fantastisk. Hur ska jag kunna skicka iväg henne?

Det känns som om att jag sviker henne när jag håller på med Bobby, även fast jag nästan jämt har haft flera hästar att ta hand om. Men de har liksom inte varit på väg att åka ifrån mig.. Allra helst skulle jag vilja ha kvar henne. Hon skulle liksom bara kunna vara där. Stå där och se söt ut och gnägga sådär gällt åt mig som hon alltid gör.
Det märks att hon verkligen gillar mig. Jag gillar henne också.



XOXO, Emma.

jag är en grejare

Har grejat lite med bloggen. Jag är totalt oduglig, men det får se lite så där enkelt och classy ut medans. Funkar för mig i alla fall.

Nu på kvällen har jag varit i stallet. Tog ner Lostis från utedriften och körde henne på bandet. Hon verkade skitnöjd att bara få stå på gången av bli borstad lite. Grejade med Bobby också. Han fick gå backe idag och så gav jag jäst i maten eftersom stackarn har magkatarr, så får vi hoppas det blir bättre.

Nu är jag slut. Det var jobbigt att borsta en halv gång när man är sjuk! Kanske ska man ta och se filmen som jag inte gjorde idag?


XOXO, Emma.


renovering!

Håller på att göra om i bloggen, så det komemr se lite wierd ut ett tag.

XOXO, Emma.

i just hate my life right now..

Är hemma. Idag igen. Jag klarar inte det här snart. Det är så jävla tråkigt. Och idag regnar de också. Suck.
Nu ska jag lägga in alla Erik Hassle-låtar på min iPod och titta på Slumdog Millionare som jag köpte igår. Sen ska jag åka och leka med Bobbsan!

XOXO, Emma.

i'm alive!

Idag trotsade jag min förkylning och åkte till Ikea med mamma när hon kom hem från jobbet. Det kanske inte var den smartaste idé, men jag hittade massa fina saker till mitt rum. På tisdagar så är det typ rea på något, idag var det blommor, och det var människor över allt! Jobbiga sådana dessutom. Men med en hemsk huvudvärk klarade jag mig ut levande med allt jag letat efter.

Självklart hann jag med lite shopping i centrum också, och självklart hittade jag ett par skor :)
Får se om det blir skola imorgon, men stallet är ett måste, jag har abstinens!


A lot's of Ikea-stuff


And of course at lot's of me-stuff

XOXO, Emma.

carro <3

Min kommun, alltså Upplands-bro, har iår en kör i Körslaget ledd av ingen mindre än min stora favorit: Caroline af Ugglas! Kanske skulle man anmäla sig?



XOXO, Emma.

vilka idioter det finns..

Vaknade för en stund sen och känner mig nästan sjukare idag än vad jag gjorde igår, jippie..

Lotta var i stallet igår och kollade igenom Bobby, och jag säger bara det, stackars häst. Han har magkatarr, är HEMSK i munnen och äger ingenting som heter immunförsvar. Det är därför han får sår så himla lätt som aldrig läker. 
Han kan inte ha blivit kollade i munnen någon gång i hela sitt liv och då har han stått hos Joakim Lövgren, Kari Lähdekorpi och Charles Degiorgio och hos den sist nämnde så har ingen brytt som om att ge honom mat eftersom han är så ruskigt smal.
Men nu ska Emma fixa!


Antar att den här dagen blir lika spännande som gårdagen. Sitter och glor på nåt kasst jazzband som spelar på Nyhetsmorgon. I love to be sick!



Hade en liten friend igår utanför dörren.

XOXO, Emma. 


when the sickness takes over

Go morgon, go morgon! Hör fåglar sjunga glatt.. Nej, så happy känner jag mig inte precis. Ligger hemma i soffan och snorar och känner mig allmänt hänig. När man för en gångs skull får sova precis hur länge jag vill så stod klockan på 08.46 när jag vaknade. Arbetsskada kallas det.

Fast det är nu man hinner med allt som jag inte orkar annars. Som att ladda in låtar på iPoden och. Nej, jag vet inte. Knappa hem fina saker från internet kanske. Bobby vill faktiskt ha massa nya saker.

Hörs sen!



XOXO, Emma.

jag är inget svin! eller?

Just nu ligger jag i soffan och är allmänt sjuk. Var i stallet vid 9.00 imorse men jag stannade bara till 11.30, sen orkade jag inte rörá mig en meter till. Har ont i halsen, huvudet och är febrig. Jag vågar inte ens fundra på var det kan vara.. Jag är faktiskt inget svin!

Hittade bilder från i onsdags, jag säger bara det haha! Den snubben kommer aldrig mer vilja snacka med mig efter den bilden, haha. Usch.

Det blir vl antagligen ingen skola imorgon, ligger med datorn på magen och försöker spara på värmen som jag får i från dig medans alla andra går i t-shirt här utanför fönstret. Hm.

Har förresten redigerat alla bilder från Gotland också i brist på annat. Kolla min pixbox.

XOXO, Emma.

efter en dag på vallen

Idag har det varit Valla hela dagen. Fixade så mycket som möjligt i stallet på morgonen och körde Bobby en timme på bandet.

I bussen hade vi med oss 7 ponnysar och två av dom gick i två lopp. Pärlan värmde inge vidare alls, travade lite halvtaskigt, speciellt i svängarna. Till loppet kortade jag käken två hål och då blev det lite bättre, men det var liksom inget go i henne alls. När hon inte ligger på som en gris så är det negativt för den här damen. Vi fick en gunga i starten och sedan travade hon loppet igenom.
Slutade 2:a, hade nog vunnit om hon inte hoppat i början. Tänk vilken kapacitet hon egentligen har när hon lät går under 2 minuter när hon inte ens är 100-procentig.

Det gic kför övrigt bra, Ankan vann, Fritz var 2:a i travloppet och Luffsan 4:a i samma lopp. Tyson var lat som fasiken i montén och slutade på en andraplats, där Tysse var 4:a och Molle diskad. Sist var det shettismontén där Fritz var 3:a med en överlycklig Jesper i sadeln och Luffsan vart diskad.

Nu är jag underfär helt död, kom nästan precis hem. Kastar in några bilder från Gotland.











XOXO, Emma.

jag bor på en byggarbetsplats

Sitter framför tv:n och mammas dator. Mitt rum är just nu inte beboligt eftersom ett fönster och alltandörren håller på att bytas ut. Vi ska göra om massa på huset, panela om, måla, byta nästan alla fönster, dörrar och göra om hela badrummet. Så just nu lever jag på en byggarbetsplats känns det som!

Idag flyttade vi ner de två 1-åringarna som vi inte kunnat fånga och Lostis till utedriften bakom huset. Det gick faktiskt ganska bra, åringarna fick gå på släp bakom Lost, eller de var faktiskt mest 40 meter framför hela vägen och hon fick panik haha.

Jag är så trött att jag håller på att svimma, byggnaden som jag numera behöver vistas i fem dagar i veckan tar verkligen musten ur en, hur liten man än gör. Men som sagt, one year to go!

Imorgon är det ponnytrav på Vallen och jag ska gasa lite med Pärlan. Kanske inte blir så mycket mer lopp med henne efter det här, men det får vi se. 7 hästar ska vi ha med oss in så det blir att åka två gånger.

XOXO, Emma.

last night out

Första dagen i skolan var väl ungefär som väntat, skitboring och totalt onödig. Men när man redan är inställd på det så funkar det ju ganska bra.

Sommarens sista utgång igår. Det var riktigt jäkla awsome!! Vi hängde på Hirschenkeller som hade sin klubb onsdag. Halva vår skola var typ där, men de gjorde ingeting.

Låter bilderna tala för sig sjävla.


Jag, Emma, Eve aka Emily och nån random snubbe som ville vara med.




Jag i mitt desperata försök att komma med på Matildas och Eves bild.

Massa pics finns på fb.

XOXO, Emma.

jag och monster are alone, help!

Ikväll blir det som sagt lite party med brudsen. jag är nyduschad och sitter ensam hos Melander och väntar på mamma. Eller ensam är jag inte direkt, Mattes terrorist Doris (aka Monstret) trakaserar mig oavbrutet.


Hon är lika galen som hon ser ut. Här är hon i full gång att trakasera mig när jag ska sova.


Idag gick Bobby på bandet för andra gången, men han måste ha gjort det förr, för han snubblar inte eller någonting. Så han fick helt enkelt gå en halvtimme på en gång. Åt upp linfröt på en gång utan tvekningar också. Min duktiga kille.

XOXO, Emma.

update gotland

Har fixat klart i stallet och kört Pärlan nu på morgonen. Alla började i skolan idag, själv laddar man upp tills imorgon. Jag orkar inte ha ångest för det blir ändå inte bättre, one year to go liksom. Det är som det är helt enkelt!

Jag lovade ju en update från Gotland också. Ja du, vad har vi gjort då? Kom ner på torsdag eftermiddag och bosatte oss på Kneippbyn i en lägenhet som vi var sammanlagt åtta personer i. Nej, det var inte alls kö till toan på morgonen!






En normal kväll på Kneippbyn.

På fredagen var det försöken till 5-årsbaggen. Jag värmde Pärlan 2 gånger stenhårt, och i loppet låg jag utvändigt Kålmans Primavara hela vägen bara för att hålla henne lugn, och det gick vägen. Vi vann plätt-lätt på 1.57 :)
Mickas kom 3:a med Tysse i samma lopp som mig och var också vidare. Sedan var Molle och Klara 5:a i ett stenhårt montélopp.

På lördagen var det inge trav och vi gick hela dagen i Visby och shoppade lite. På kvällen åt vi middag på travet och startspåren till finalen lottades. Jag och Ylva fick välja spår först och jag drog nitlotten och fick spår 2.


Klara, Mickas, Jag och Pebblan i Visby.

På söndagen kändes hon inte riktigt lika fin i värmingen som på fredagen. Jag ville försöka få ledningen, men hon blev alldeles för taggad och hoppade. Fick ner henne och in i första kurvan så hoppade hon igen. Körde bara på säkerhet loppet igenom och slutade ändå 4:a. så bra som hon gick efter galopperna har hon aldrig gått!

Och som Tysse gick då! Ledde nästan hela loppet igenom tills Zlatan Nick gick om en bit in på upploppet. Vilken kille.
Det hände väl ungefär 9189247 grejer till under de dagarna vi var där, men mer orkar jag inte berätta.

Ikväll blir det uppladdning på hög nivå med lite party.

XOXO, Emma.

jag knarkar

Har fixat i ordning mig lite, i kväll blir det nämligen bio, Sommaren med Göran eller vad den nu heter. 
Dom här två låtarna knarkar jag just nu:



XOXO, Emma.

Bobby

Bobby, Bobban eller Byggare Bob? Jag vet inte vad jag ska kalla honom riktigt ännu, men Bobby känns bäst tror jag. Han är en genomsnäll kille, precis en sådan där häst jag letat efter. Han har bara gått i hagen sedan sist han startade och de kan inte ha gett honom mat för han är ruskigt smal och han har vinterpäls kvar. Nu går han på en gurkmeja och linfrökur, och så blir det bandet i 2-3 veckor.

Igår fick han sig en rejäl dusch och en klippning i nacken och öronen.







Det ska bli kul att se skillnaden på honom om några veckor. Snart kommer en update från Gotland!

XOXO, Emma.


hi people!

Har varit på Gotland i några dagar, shoppat, vunnit lopp och ätit god mat. Nu åkte vi nästan precis av båten och jag håller på att hoppa ur skinnet för hemma står nya pållen och väntar på mig!
Uppdaterar snart!

XOXO, Emma.


kom igeeen!

Har vart inne på Valla en snabbis och kollat på Cirkeln och Houston som gick premie, båda var kanon. Cirkeln "vann" och Houston var 3:a.

Har packat och städat nästan hela dagen, kom precis upp från stallet. Man kan säga att bussen är smockfull med saker! En från Årjäng som ringde på Lostis, han jättebra och var intresserad :) Nu ska jag packa kläder till Gotland och väntar febrilt på min nya pålle, han kommer ju aldrig!

XOXO, Emma.

utselningsvinst på rättvik!

Seriös_hästskö[email protected], hahahah

statistiken talar emot

Nu är jag helt död. Eller halvt i alla fall. Allting är sorterat nere i stallet, nu ska det bara på sin plats vilket är..? Mycket grejer är det kan man säga.

Startlistorna har kommit till baggen! "Slapp" både Tyra och Zlatan i försöken, men möter både Mickas och Tilda i stället. Ett bra försök bara damen håller sig på gott humör och i rätt gångart. Hon har blivit diskad i ALLA årgångslopp hittills så statistiken talar emot ganska bra, vem vilka är det som har suttit i vagnen då? Inte jag i alla fall.

Jag längtar tills på onsdag!


XOXO, Emma.

jag fick ingen häst idag

Det blev inget hämtande av hästen idag. De skulle upp med hästar till Skråmsta som ligger typ 1 km från stallet på onsdag, så det blir ju perfekt! Skönt att inte behöva till Mantorp

Nu har vi börjat plocka in alla grejer i stallet igen. Det är ju sjukt jävla tråkigt så att man bara vill spy. Men vi har i alla hunnit  med att spåna och halma upp varmblodens boxar, plockat upp två skopor och det som låg utanför stallet. Minst hälften kvar.

På onsdag kommer alltså den nya pållen och på tordag förmiddag går våran färja till Gotland och 5-årsbaggen där Pärlan och Tysse ska starta. Klara ska ha med sig Molle och Angel ska också med. Så härligt! Gotland är våran minisemester varje sommar, jag älskar verkligen att vara där.

Nu har jag precis käkat lunch och ska väl ner och fortsätta i stallet strax. Köra ska jag göra också.

XOXO, Emma.

Min nya kärlek

Har hållit på i stallet sedan klockan 06.00 imorse, skottat ur alla boxar och nu håller Micke på att högtryckstvätta hela helvetet. Man kan säga att det ser ut som en bomb har slagit ned utanför. Vi har packat alla pinaler i de skoporna som fanns, resten ligger utanför på marken. Vi lär väl vara klara i natt eller nåt.. Spolas ur + borstas tv gånger, torka, och spåna upp igen. Puh!

Imorgon åker vi och hämtar nya hästen på Mantorp! Jag tror inte jag har greppat riktigt att jag köpt en häst. Nu står jag här med två stycken och snart börjar plugget igen. Grattis Emma! Om ingen kan tänka sig att köpa Lost så får jag väl kvala henne innan då.
Etoo Bob heter min nya kille :)

Nu ska jag ladda upp med lite tårta.

Kan man kalla honom för Bobby?

XOXO, Emma.

wiihoooo

Jag har köpt en liten pålle!

XOXO, Emma.

en hemlighetsfull bloggerska

Man kan säga att Solvalla dominerade lite smått på Rättvik igår. Fem av de elva lopp som kördes vanns av ett Solvallaekipage.

Fem hästar hade vi med oss i bussen. Klara vann med Mollberg, Mickas vann på svenskt rekord på Angel, Matte var 4:a i första russloppet med Tysse, Fritz gick nytt rekod och sist men inte minst så vann ju min utselning på nytt rekord. Ute och värme var jag också, haha, ponnytrav på hög nivå.

Riktigt trevligt hade vi som vanligt, var väl hemma vid 01.30 tror jag.

Idag är Mickas, Klara och Pebblan och spelar in en musikvideo! Mer än så tänker jag inte avslöja.. Jag gick väl upp vid 9, fixade klart i stallet och nu chillar jag uppe i huset. Har nog hittade både en köpare till Lost och en ny pålle! Mer än så avslöjar jag inte nu heller haha.. 

XOXO, Emma.

update from da hästbuss

Nu är på vi på väg till Rättvik med lite ponnysar, har en utselning! Luffsan :) Tror inte det blir utselningsavgift den här gången..






We in tha hästbuss

XOXO, Emma & Co.

when the work is done

Nu sitter jag i Melanders soffa, totalt slut.

Steep Turn var crazy igår, tog inte ett travsteg och det blev bara ett stort D över hela kvällen. Men Rollan var ju bra i alla fall, roligt för Carro :) Vi kom väl hem till gården vid 23.30-tiden och jag kastade mig i sängen på en gång.

Klockan 05.00 ringde klockan, tog mig en dusch och gick ner till stallet. Körde långsamt med tre stycken, bl a Shall Be aka Muppen som nu slitit sönder en grimma till.. Not my problem. Sista dagen som sagt, så jag tvättade upp alla saker och donade lite grann.

14.00 gick bussen in mot Vallen. Värmde första i vagn med Cleanan, stenpullade på rakorna. Red 1000 meter i andra, för nästan för lat. Konstig brud det där. Anna strök sin efter provstarten och jag blev själv där framme. Stickan och Jim kom som skjutna ur en kanon och jag la mig i rygg på dom lite snyggt.

Tyckte allting gick super tills vi var i mitten av sista kurvan, hoppade helt omotiverat precis som hon gör i travloppen. Kossa! Aja, vi försökte i alla fall som Björta sa igår om Steepan.


Nu är jobbet finally över, ska bli så djävulskt skönt att inte behöva gå upp så jäkla tidigt varenda dag. Men ingen rast ingen vila här inte! Imorgon blir det kanske Rättvik, om jag orkar och på söndag ska alla saker ut ur stallet för urspolning.


XOXO, Emma.


E3-finalist

Nu är jag inne på min sista vecka, onsdag blir sista dagen ute på TZ! Känns både skönt och hemskt på samma gång, men ska jag vara helt ärlig så känns det mest bra. Även fast än jag kommer sana pluttarna.

Red ett montéjobb på Bomo idag, kändes faktiskt mycket smidigare under sadel än i vagn. Han var riktigt härlig att rida på, låg perfekt i handen hela tiden, även fast han var lika lar som Frans i värmningen..


Bomo

Mickas och Klara var ute idag också, Mickas körde två långsamt åt mig efter lunch och Klara fixade massa inne i stallet och badade hästar. Tack för såsen brudar!

Imorgon startar Steep Turn i E3. Hon var tokig idag när jag red.

XOXO, Emma.

hormail?

Blev så irriterad alldeles nyss att jag inte kunde logga in på blogg.se. Skrev om lösenordet fler gånger, ändå gick det inte. Konstigt när jag skrivit hormail.com, haha.

Jackpot var lika underbar som igår. Testade två varv på banan idag också, jag vale tempo men pigg blev han. Förut kunde jag inte ens skritta runt banan.. Ibland fattar man ingenting med dom här djuren alltså.

Imorgon är det upp tidigt igen. Jobbar tills på onsdag, sen är det över. På fredag ska vi spola ur hela stallet, fasiken va fint det blir efteråt! Brukar göra det en gång om året, men förra sommaren blev det inget så det är verkligen behövligt.

Tror jag har hittat en seriös köpare på Lost! Nu ska jag duscha och sova.

XOXO, Emma.

sunday

Sitter framför tv:n med världens största nutellaburk och försöker ta kort på den med Mickas web cam, men jag fattar tyvärr inte hur man kopierar bilden till ett album. Fick sova ut hur länge jag ville idag, vaknade halv 11 och åt plättar till frukost. Allting var nästan klart i stallet så jag fixade mathinkarna och gick upp igen.


Första dagen det är riktig värme ute! Ska nog köra och rida på eftermiddag.


Fritz och Luffsan var 1:a och 2:a på Eskils alldeles nyss!


XOXO, Emma.


what to do?

Att bli hästskötare är väl inte direkt ett yrke jag hittills satsat på i mitt liv. Det är inte direkt glamouröst att gå upp runt halv 5 varje morgon sex dagar i veckan och jobba tre timmar övertid utan betalt på det. 
Men nu har jag i alla fall prövat på det, och jag gillar det verkligen. 

Det känns så jäkla hemskt att lämna hästarna där ute. Det är ju faktiskt mina hästar, inte någon annans. Inte ännu i alla fall. Frågan är ju egentligen bara hur länge man orkar. Dagarna blir rätt lika. Man är "fast" med samma människor dag ut och dag in. Jag tror inte att jag står ut med det allt för länge.

Och hur lång utbildning behöver man egentligen för att bli hästskötare? Ingen alls.. Har jag kämpat med min skolgång i onödan? Jag önskar att man kunde dela på sig och vara lite över allt. Det finns så mycket som jag skulle vilja göra på en gång att jag inte väljer något utav det. 
Väljer jag det ena, vill jag göra det andra.

XOXO, Emma.

jackpot är min ängel

Alltså hörrni, jag är så lycklig att jag bara måste få lyckla av mig lite. Eller nåt.

Jobbade halvdag ute hos TZ, körde tre och red på Steppan, jag och Carro var klara vid halv ett-tiden någon gång. Madde hämtade mig och vi drog in på Granngården för att köpa lite saltstenar och sånt. Ni vet förut när jag berättade om Jackpots mun och att jag skulle rida med grimma? Det vågade jag faktiskt inte riktigt och jag funderade länge på att införskaffa mig en hackamore, men det händer ju inte allt för ofta att man besöker en ridaffär.

Så skrev Amandah (gick inte att länka, amzie.blogg.se) att jag kunde testa en hackamore och då funderade jag ännu mer på det. Nåväl, idag när jag gick och strosade på hästavdelningen så hängde det ett sånt där bett eller vad det nu är, mitt framför ögonen på mig så vi köpte det.

Jag som knappt vet vilket håll det ska sitta åt drog på det bäst jag kunde och red ut. Och herregud säger jag bara. Han JOGGADELÖSA tyglar i precis vilket tempo jag ville. Det var så att jag ville börja grina, helt seriöst. Han lyssnade på varenda signal, precis ALLT. Jag galopperade till och med, han brallade som en dåre haha!

Red kanske bara i en kvart, det fick räcka första gången. Fy i helvete säger jag bara. Tänk om vi sålt honom, gett bort honom, eller ännu värre, avlivat honom. Här har ni ett prakexempel på att man ska ge hästarna en andra chans. Eller fem. Säger jag som ska sälja Lostis, hihi. Usch på mig.
Men fy fan vad jag älskar den här hästen.

XOXO, Emma.

RSS 2.0