Valborg baby

Valborg. Ingenting speciellt egentligen, förutom att Mickas fller 15 idag! Tänkte bara chila hemma först, men vi drar in några bruttor till Viper i stället, nice! I morgon är det trav på Örebro, Tyson startar, Sharpness och så ska Sandra rida monté på Beckham

Nej, nu ska jag vara social med alla människor och hundra som tagit upp stora delar av huset. Och sno smink av Mickas för de glömde jag totalt bort. Eller så bryr jag mig inte egentligen. Ciao.

XOXO, Emma. 

I miss you..

Jag känner att min blogg är ruskigt ointressant för dom som inte har hästar som ett stort intresse. Finns inte så mycket att göra åt saken, tyvärr folks!

Igår skulle jag vara uppe och glo på det enda program jag följer, House, men jag lyckades bara hålla mig vaken till 21:30. Så om någon såg hela programmet kan ju du tala om för mig hur de slutade med bruden i Sydpolen.

Igår var jag och mamma ute och cyklade i 40 minuter, både lite benträning och kondition på samma gång. Smart Emma! Nu har jag blivit asseriös med licenspluggningen också. Good girl. Sen har jag nationella i matte B (ångest Eve, ångest) om två veckor också, och idrottsprov på måndag. Det kändes inte lika roligt.

Red på crazy Jackpot igår i volten. Jag hade verkligen glömt vilken härlig galopp han har. Sen har jag ingen aning om hur jag ska orka rida honom inne på Valla när jag knappt kan hålla honom i volten liksom. Älskade häst. Tänk om han bara skulle kunna lugna ner sig. Jag skulle våga påstå att han har mer kapacitet än Oblige i grunden. Eller jag vet inte förresten. Men det är en ruggig häst där allt bara blivit fel från början. Ska jag vara helt ärlig så tror jag aldrig att de kommer gå och göra någonting åt den här hästen. Tyvärr. Vi har verkligen gjort allt. Det här är hans sista chans.. Jag saknar verkligen den du var Jackpot.



XOXO, Emma.

Inget mördande här inte

Idag är Emma så lediga från plugget man bara kan bli. Fatta skönt på en mördartisdag liksom! Ändå är det full fart nere i stallet. Har fixat nästan allt i stallet och vart ute med Pärlan en sväng. Fan vilken skillnad på häst alltså.

Igår när jag kom hem från stallet pluggade jag till licensprovet. Sen drog jag och mamma upp till Ekeby och sprang (okej jag sprang, mamma gick). Jag ska bli en seriös montéryttare! Nästa onsdag blir det kval :)

Igår var vår veterinär Daniel Söderberg här och kollade hästarna i halsen. Alla var fina förutom, gissa vilken? Min såklart.. Det är de där med gräset så imorse bytte vi hage på henne för att se om de blir bättre. Annars dör jag.

Sarah klagde på mig att jag aldrig skrev om dom i min blogg. Då överdriver jag lite med en bild också :D Jag är så snäll.




XOXO, Emma.


Puh!

Okej folket. Nu känns det som om de var hundra år sedan jag ens loggade in på den här sidan. Men efter helgens stress och bravader har jag helt enkelt inte orkat. Orkar inte berätta allt heller, förutom att vi hade det jäkligt nice!
Fick städa i 6 timmar igår, men de var det fanimej värt.

Imorse väckte mamma mig typ 40 gånger innan jag lyckades masa mig upp i sängen. Så jag är inte så väldans pigg på idrotten som börjar om en timme.. Nåväl.
Min dress gick förresten igenom! Äntligen säger jag bara. Nu svarar inte snubbarna på brizy istället. Hm.

XOXO, Emma.

Shiiiit

Glömde ju skriva vad jag fick igår! Jag fick pengar, och en liten rosa dator med mobilt bredband till. Bäst att ha när vi åker på trav och när jag inte är hemma på hela somrarna.. :P



Sen fick jag lite smågrejer också, bl a ett par äkta pärlörhängen. Var och handlade med mamma på eftermiddagen också så de får räknas som presenter. Smycken till helgen och lite sånt. Fett bra!
Tack å hej.

XOXO, Emma.

En happy birthday på oss

Emma är rätt trött idag. Chilla på krogen med Marre igår, fett nice! Tur att man börjar sent idag.. Tänker väl inte dela med mig av så mycket detaljer men det var fett najs, det var nån studentskiva med typ masskeradtema så man kände sig rätt utanför vissa stunder.. Det var bara så jävla skönt att visa upp leget och handla vad fasiken man ville i baren. Det gjorde jag också. En av varje kan man väl säga. Det enda negativa var att vi inte tog ett endaste litet kort. Annars brukar ju jag vara rätt bra på de. Aja.

Nu ser vi fram emot lördag. Det kommer blir gryyymt. Ciao som vi på Island.

XOXO, Emma.

Tack å adjö

Flumig dag igen. Nästan värre än gårdagens. Kanske är det så jag tar mig levande igenom skoldagarna? Imorgon slipper jag skiten i alla fall. Okej, jag tänker inte tjata mer nu men, imorgon fyller jag år! Och jag som har glömt lägga ut önskelistan så alla mina läsare kan köpa något jag vill ha. Fuck.

Jag orkar faktiskt inte vara mer aktiv än såhär. Jag är sjukt hungrig och Madde har inte ens åkt och handlat maten ännu. Magfettet sa sallad. Hjärtat och munnen sa kebab. Gissa vilken jag följde?

XOXO, Emma.

Imorgon smäller de.

Okej. Nu sitter jag och har graflektion. Försöker göra ett skivomslag och nu har jag nästan lyckats göra två stycken! Jag förtjänar en paus.

Kära vänner. Imorgon smäller de. Imorgon blir jag officiellt vuxen. Imorgon får jag själv stå som tränare på min häst. Imorgon får jag ta körkort (ångest). Imorgon får jag får jag köpa cigg och 3,5:or på ica. Imorgon får jag gå på krogen! Jag ska göra en av dessa. Gissa vilken?

Idag är det lång skoldag och fortkörning med Pärlan. Sen blir jag tisdagsbarn istället för onsdag hos Melander, och är ledig hela dagen från plugget. Sen på kvällen drar jag och Marre in till stan, kirrar smycken och extensions till mig. Sen blir det krogen för hela slanten. Tur att jag börjar sent på torsdagar..

Eftersom jag sover hos Melander tills imorgon så får jag mina presenter på torsdag istället. Hoppas jag får något fint på Gina, eller ett presentkort i alla fall. Älskar alla deras nya klänningar. Den här kommer jag ha på lördag:



Den är så enkel, så svart och så snygg. Nej, nu får det räcka.

XOXO, Emma.

Always look on the bright side of life.

Jag har aldrig varit så stressad i hela mitt liv. Eller jo, det har jag nog, men inte såhär över en hela vecka! Jag blir tokig. Egentligen är det så himla löjligt. Jag fyller 18 år. So what som Pink skulle ha sagt.
Men ändå är det så mycket att planera och tänka på, saker som jag annars inte bryr mig så mycket om. Vad ska jag ha på mig? Vilka skor ska jag ha? Vart ska vi gå? Hur kommer jag dit och hem? Nej, snart stänger jag av min hjärna. Ändå kommer de bli en av de roligaste veckorna i mitt liv! :)

Idag fick jag tillbaka en passhäst i repris, Jackpot! Okej, jag måste få påpeka att Mikaela är second trainer (typ på tisdagar) och det är ett ytterst viktigt inslag.
Lotta kollade på Lostingen också, hade fått en allergisk rekation av rötterna som börjar komma upp ur gjorden. Det är därför hon har varit så högpulsad de två senaste jobben. Bara vänta ut tills gräset börjar komma lite mer..



Skolan. Vad ska man säga? Allmänt flumigt, som vanligt numera. Jo, förresten! Jag vet vad man ska säga: ALWAYS LOOK ON THE BRIGHT SIDE OF LIFE!!
Nytt motto hos mig och Evelina. Smart girls. Nya mobiler skaffade vi också, likadan <3

XOXO, Emma.

Måndagsparty?

Emma is back efter lite vila från bloggen av olika anledningar. Igår kom lite folk hem till mig och hade för tidigt födelsedagsfirande, fick pengar, treckfilt till Losting och klänningen jag ville ha! :D Mammas och Tottes presenter får jag på onsdag. 2 days to go Marre :)

Den här veckan är verkligen uppbokad till 300 %.

Måndag: Fortkörning, eventuellt två stycken.
Tisdag: In till stora staden och shoppa de sista till partyt.
Onsdag: Emma goes 18!! Ledig hela dagen och utgång på kvällen!
Torsdag: Fortkörning, in till Kista och slinga håret.
Fredag: Hämta nyckel, sova hos Marre.
Lördag: Dagen med stort D :)
Söndag: Antagligen för trött för att orka göra något alls..

De var min vecka de! Sen har vi lite läxor och prov på de också..

Jag måste bara få kommentera Filip och Fredriks nya program Söndagsparty, jag är riktigt besviken! Visst blev det en härlig kontrast med Marilyn (?) Manson och Jonas Gardell i samma soffa, men det hände liksom ingenting i programmet. Dom bara snackade massa skit. Dom får en chans till, sen ger jag upp!



XOXO, Emma.

När rötan is gone

Tisdag. Mördartisdag. Sitter i skolan och ska göra ett skivomslag till ett band vid namn Esbjörn Svenssons trio. Jag vet, det låter helt stört och de är det också. Någon äldre skäl som vet något om dom? Uppgiften går ut på att inte skapat något som man själv gillar. Det blir nog svårt med det här bandet.

Mitt öga är helt cp, ser ut som om jag har två ögonlock. Jag har haft såhär en gång förut och då kunde jag inte ens se på tv när det var som värst. Kliar satan gör det också.

Hade en fästing i naveln häromdagen också, äckliga jävla djur! Ingen röta för dan.. Hästen min är inte heller på topp, hon får ta det lugnt ett tag från snabbjobben för nåt skit har hon i kroppen. Blodprov it is. Det är inget fel på hästen i övrigt. Synd att dom inte an prata, då skulle allt vara så mycket lättare.

Igår var vi först ute på gården och hämtade Marcus, hälsade på Bluetooth. Haha, en större version av Donna med världens längsta päls. Han var så ful att han blev söt. Stackarn.

Sen drog vi hem, körde och åkte upp till Skråmsta. Hälsade på alla fölmärrar, fölen och hingstarna. Bojan var snyggast som vanligt. Hon kommer föla när som helst. Den bebisen vill jag ha.

XOXO, Emma.

Ibland tar rubrikerna slut..

Hängde hos Marre igårkväll och hade det allmänt trevligt. Nästan hela tiden, förutom när vi fick leka städerskor kanske ;) Hängde framför solen när vi vaknade och gittade till stallet sen.

Nu börjar jag känna att formen e på g, körde tre hästar idag; Pärlan, fort med Image och Losting - som lyckades rycka till min axel, tack gumman, tack! Nu är vi nästan precis uppkomna från stallet och jag är dödstrött.. Kollar, oturligt nog, på Familjen Annorlund. Dom familjerna är ingenting mot oss när vi är allihopa altså.

Ni såg väl Oblige i lördags? Tummen upp alltså, löpskalle 300 %. Lite tur måste man ha ibland också.

XOXO, Emma.

Mums filibabba

Vilken dag alltså. Har hängt på Eskilstuna sen lunch, kom inte hem förens vid 19-tiden och då skulle min häst gå fort. Jag tnäkte faktiskt köra själv idag, men när jag knappt kunde lyfta hoven för att kratsa så gav jag tömmarna till Micke i stället.
Hästen var mycket bättre i jobbet, gick 30 på tung bana och travade som en klocka. Men när hon kommer in i stallet blåser hon ovanligt mycket och andades väldigt tungt plus att pulsen var skyhög.. Var ute och gick med henne i säkert en kvart, hon gick hela tiden och gapade så det är antagligen halsinfektion.
Får se imorgon hur hon är och om hon har någon feber.
Alltid min vanliga tur..

Nu sitter jag och lyssnar på Pussycat (nej Mikaela, inte Pussycat Emma Mikaela och Klara, även fast än jag önskar at våra klipp fanns på youtube) och håller på att somna. Sitter inne på www.swartlingmonte.se och dreglar över dom här stövlarna. Snart fyller Emma år.



Den här låten vid 2:10 alltså. Mums.



XOXO, Emma.

Hair all over me

Nu är vi precis uppkomna från stallet. Madde kom hem igårkväll och nu är hon påväg till Gävle med Marcus och Area. Micke jobbar så vi brudar är ensamma hemma. Rakade Mollberg nu på erftermiddagen, jag har ungefär hår över allt. Inte allt för härligt kanske, men jag ska ut och springa innan jag duschar. Usch, de där lät faktiskt inte så fräscht. 

I övrigt har den här dagen varit ganska tråkig och seg. Imorgon ska vi till Eskils, Klara ska köra sitt första russlopp med Molle. Han vinner ju med min klippning. 

Försöker mig på en blogg till travnet, de går sådär. Popar Pussycat Dolls live från London, blir fan aldrig dåligt. Hennes röst är underbar live. Skulle faktiskt inte banga på en sådan kropp heller.. Hm.


XOXO, Emma.

Home again

Är nästan precis hemkommen från Vallen. Det var kallt, rätt segt, men härligt att vara tillbaka. En sjuk kväll på Vallen liksom. Vi blev bjudna på alldeles för salta popcorn, försökte väcka en död råtta och handlade onödiga saker på L&L. Dock kommer jag inte återvända hit förens termometern visar över 15 grader.
Min axel gör ondare än någonsin. Jag tar det som ett tecken på att den börjar bli bra. Annars blir jag tokig.

Nu ska jag värma mina fötter och sova.

XOXO, Emma.

Vallen today

Idag är det onsdag. Idag är det trav på Vallen. Idag ska Emma åka dit för första gången på hundra år. Sharpness startar med Takter i vagnen, luktar seger?

Axeln är bättre, men inte bra, så jag kirrade mathinkarna i stallet och tvättade de sista, tummen upp liksom.
Ja, allt var klart halv 11 så jag drog på mig gympadojorna och motionerade lite grann. Good girl.

Jag har inget intressantare att komma med så jag ger upp.

XOXO, Emma.

It still hurts..

Kroppslig status Losting: Växtverk.
Kroppslig status Emma: Axelproblem tre miljoner, önskar hon hade rullstol.

Ungefär så ser det ut. Jag och Losting är inte riktigt i form för dagen helt enkelt. Så blir det ibland. Men göra något åt saken ska man alltid göra!
Losting får ta de lite lugnt, nya pjuck fick hon idag också + sula fram. Med de framsteget känns det mest rättvist mot hennes hovleder.


Muppen agerar hovslagare.

Jag själv försöker mest vila min axel, men när man är van att kuta runt och göra massa grejer i ett stall hela dagarna så är det inte fullt så enkelt. Har i alla fall tvättat nästan ALLA täcken i hela stallet. Jag lovar att det är många.. Men nu är det nästan klart. Inte så spännande kanske, men det är alltid nåt.

Åkte en snabbis till Täby och Horze idag också, kirrade en extragjord till sadeln.. Köpte två täcken och lite småkrafs på Horze, idag åkte vintertäckena undan!
När vi kom upp från stallet var jag ute och gick/sprang. Sprang faktiskt mest! Vill man slå igenom så vill man..

Sitter i soffan, vilar axeln och myser med Missan. Funtar på en sån här vagn..



XOXO, Emma.


Me love it

Helvetes jävla skit att inte den här versionen av låten är längre.



XOXO, Emma.

Mörbultad till 1000

Är inte något mörbultad idag alltså. Är inte till mycket hjälp i stallet. Har varit här sedan halv 9, har tvättat som en galning och lyckats höa till varmbloden. Nåt i alla fall! Det gör väl i princip ondare idag, men man vänjer sig typ. Är som sagt inte till mycket hjälp så jag hänger uppe i huset och glor på Brothers & Sisters. Va snabbt man kommer in i en serie!

Losting måste gå jobb idag, men Micke får köra. Gittar till Täby imorgon och kirrar en övergjord och lite andra stuff. Måste väga mig med sadeln och se om jag behöver vikt.. Hm.

Nu ska jag luncha och sen gå ner igen. Tvätta ännu mer! Får väl agerar bandkörare eller nåt också.

XOXO, Emma.


Min vanliga tur..

Okej. Orkar inte skriva så långt eftersom jag måste skriva med endast vänsterhanden. Äntligen när Emma Wahlberg fick chansen att testa en häst i monté med egna sadel flyger hon av mitt i ett 25-jobb. Grattis! Kan knappt böja knäna och högra axeln är helt ur funktion. Sadeln gled runt mitt i jobbet. Härligt att känna känsla att man verkligen ska ramla av. Speciellt när hästen är 170 i mankhöjd. Men han var i alla fall riktigt fin :)

Kunde i alla fall gå tillbaka till stallet, satte mig i köket med Amy. Visst gjorde de ont, men plötsligt var det som om jag fick en chock, kallsvetades, mådde illa. Det var riktigt nära att jag svimmade, men brudarna drog upp mig till huset i rockarden.

Har precis kollat på Marcus och United, vilket radpar säger jag! Det där är en riktigt häst. Och en riktigt kusk.

Nej nu är det alldeles för jobbigt att skriva.

XOXO, Emma.

Springtime baby!

Ibland blir man ju bara för less på skolan. Orkar inte ens ta upp de. Det är inte kära bloggen värd. Tur att det är lov imorgon!

Vädret gör mig verkligen glad. På vinter när det är mörkt ute är det lätt att sträva efter att bli färdig i stallet så fort som möjligt. Nu är det tvärt om! Man hittar på massa skitgrejer för att få stanna kvar längre.
Och jag bara älskar att strutta runt i skinnjackan alltså.



Losting gick fort idag, var pissdålig! Har hon aldrig varit förut, men så här brukar det faktiskt bli på några av hästarna när man varit hos Svenne. Tror det blir en sån jäkla genomströmning efter, så jag får nog räkna med att hon är likadan nästa jobb. Jag körde laser som en dåre i alla fall.

Hon har förresten en ny kompis i hagen, Sarah Ann Udsen :) Ida som jag tog licens med har flyttat ut till oss på Ålsta, och hästarna fullkomligt avgudar varandra! Det är som om de känt varandra hela livet, och tar man ut en av dom bara på gången så blir den andra tokig och rädd för att kompisen ska gå idag. Herregud alltså.

I helgen blir de fekke-planering till 100 %. Och lite fekke också kanske?

XOXO, Emma.


Onsdagar alltså..

Idag känner jag att det är vår. På riktigt. Så jag drog fram min älskade skinnjacka och lockade håret. Emma goes a little bit more happy! Kändes verkligen som om att de behövdes. Jag och Marre snackade typ 2 timmar igår, dock kom vi inte fram till så där jättemycket. Otur, haha. Det kommer i alla fall bli bäst.

Världens onödigaste dag, suttit här i en och en halv timma, svenska i 40 minuter, sen har vi någon jävla lektion om stress i flera timmar som jag aldrig varit på tidigare. Så jag kände att jag var tvungen idag. Sen har jag en timme hål innan den helt fantastiska testkommunikationen där vi inte gör nåt på lektionerna.

Alla har vi svackor i livet. Jag har det ganska ofta. Jag är inne i en sådan just nu. Jag vet att jag kan ta mig upp, det har jag klarat så många gånger förut. Saknad är något vi alla lever med. Min saknad kommer alltid kännas större än alla andras, för mig i alla fall. Jag vet att jag klarar att leva med den. Ibland har jag bara så svårt att förstå varför du försvann..
En dag ska vi mötas på en plats där vi aldrig mer skiljs åt.

XOXO, Emma.

RSS 2.0