tuesdays with morrie

Torsdag och Emma är så ledig man kan bli. Har fixat i stallet nu på morgonen, sitter vid Mickas dator och väntar på lunchen. Idag ska Lostis och Pärlan gå jobb, får väl se om P:et travar bättre idag när Lotta har fixat henne, och om Lostis är bättre än förra gången. Ska låna Sandras automatkäk till P:et, nu när hon börjar gå lopp blir hon tokig. Jag och mina crazy horses alltså!

Fick ett härligt mail av Christoffer från travnet, härligt med lite nya arbetsuppgifter!


Crazy Pearl med dubbla huvor!

XOXO, Emma.

en helt vanlig onsdagkväll

Det här dagen har varit sjukt skön. Intervjuade som sagt fel person, var klar klockan 10.30 och tog bussen till stallet som gick tio i. Märkte att mitt simkort inte funkade, mamma hade inte betalat räkningen, haha. Fixade lite i stallet, körde Lostis långsamt, kändes fin. Hängde i huset, åt onyttig lunch, tog in hästarna, bandade Jacke och gick upp. Skulle ta mig i kragen och plugga matte. Jag gjorde ett tal, sen var det That's 70's show, som jag aldrig hinner se annars, inte idag heller eftersom jag tvärsomnade. Gud så härligt det var att bara somna när man egentligen inte ska! Händer inte allt för ofta i mitt liv.

Har jag suttit och läst 100 sidor i min engelskabok så nu är den äntligen klar. Nu är det bara matteprovet kvar, en liten redovisning i svenskan och en artikel om Elitloppet till textkommunikationen sen är jag klar med allt i plugget!! Känns mer än bra.

Nu sitter jag och Mickas i soffan med en varsin dator och tittar på trav. Avkoppling på hög nivå.



XOXO, Emma.

emma i ett nötskal

Jag vet inte om det är så intressant att läsa om mina lärare, men jag tänker ta mig friheten och göra det idag igen. Eve bangade ur på att intervjua vår bibliotekskärring Inger, så jag gjorde det själv för en stund sen. Men det är så jäkla pinsamt!! Vi fick en lista på personer från skolan vi fick välja att intervjua om dialekter, och vi tog fel person! Haha, jag råkade intervjua fel bibliotikarie, den jag tog fanns inte ens på listan! Hahah, ärligt, ibland är man bra virrig..


Inger, som vi trodde hette Margareta Heintz..


Jag får väl hitta på någon bra ursäkt.. Hon som jag intervjuade hade typ inte ens dialekt.. Suck alltså.

XOXO, Emma.

emma hittar en webbis

Emma hittade en liten gullig webcam på minidatorn, yiiihooo! (Popar fortfarande låten i förra inlägget, fortfarande sittandes på golvet).

 

XOXO, Emma.

en mördartisdag som aldrig tar slut

Tänkte faktiskt skriva ett riktigt negativt inlägg om hur mycket jag hatar den här dagen, att jag varit i skolan från 08.30-16.15 och inte haft knappt någon lektion alls, men jag orkar inte vara mer negativ idag. Sitter och försöker plugga matte, hör och häpna så förstår jag faktiskt lite grann! Kanske kan jag få mitt G i matte B. Något annat finns inte i min värld.

Sitter inne på lilla datorn och popar en fett bra låt, hennes röst är helt underbar. Kan som sagt inte greja med att lägga in youtube-filer med lilla datorn, men jag kastar in en liten länkis: http://www.youtube.com/watch?v=uTDafjfxu5c.

Jag är en sån där människa som älskar att göra allt på golvet. Okej, det där lät nästan perverst, jag menar inte riktigt så. Men att sitta, ligga, plugga, packa, läsa, ja, hemma i mitt rum så gör jag det mesta på golvet på min lilla vita pläd.



Okej, nu måste ni faktiskt förstå att jag har väldigt tråkigt eftersom jag tar mig tid att fota något så ointressant som min nuvarande plugghörna.. allt för att slippa den där boken som ligger bredvid datorn. Suck.
Hoppas hästjäkeln kommer med nästa onsdag :)

XOXO, Emma.

don't delete the heat

Varför får jag denna konstiga känsla om att det är fredag idag? Förmodligen något hemskt önsketänkande. Kom till skolan fast jag egentligen inte behövde, kom hit 08.30 men börjar inte med lektion förens 12.30. Jippie! Jag bestämde mig helt enkelt för att skriva klart mitt historiearbete. Hade skrivit massor och skickat de till mig själv, trodde jag. Råkade ersätta en gammal fil mot de nya, så nu får jag skriva om. Fuck va irriterande! Jag gör de imorgon.. Har suttit och skrivit klart hela slutsatsen nu.

Har egentligen graf nu, men jag kan inte höja betyget mer så jag ståtar med ett vackert MVG. Jag är bäst. Idag är inte som sagt inte fredag, utan mördartisdag med våran cp-störda mattelärare Patrik. Han ser ut och beter sig som en rädd liten skolpojke, man hör knappt vad han säger för han pratar så tyst. Han var nog en riktig pluggis i skolan som satt längst fram i klassrummet och sa ingenting.


HAHA

Nej, nu ska jag göra någonting som tar tid, vet inte riktigt vad. Har ju som sagt fem år kvar tills nästa lektion.

XOXO, Emma.

mumsfilibabba!

Sitter framför Färjan 2 och äter Ben and Jerry's sorbet med annanas och passionsfrukt. Skulle egentligen plugga matte, fattade ett tal så då la jag av, när självförtroendet var på topp liksom. Historian hinner jag med imorgon. Låter bilden tala för sig själv.



XOXO, Emma.

lostis hade hög pulsis

Körde fort med Lostis idag, gick inge bra alls.. Travar som en klocka och tar i för kung och fosterland, men hon hade skyhögt i puls och blåste som en gris. Visst, det var väldigt varmt idag och jag körde lite fortare, men så högt som hon hade ska inte finnas på världskartan. Antingen så är det en allergisk rekation mot gräset igen, eller något med brunsten kanske, att hon är på väg in i den eller ur. Hm.



Fett trött jag blev nu när vi kom hem, måste plugga historia, matte och läsa engelskaboken. Suck. Men snart är skiten över mina vänner!

XOXO, Emma.

go sandra, go!

Vet ni vem som ringde mig alldeles nyss? Tanten som red över mig, Gunilla Kroon. Haha! Det var faktiskt schysst gjort av henne, de sa jag åt henne också. Gjort är gjort och hon fick ju sin lilla bot i alla fall.

Sitter i plugget, börjar inte förrens 11.50, men jag har suttit här sedan 08.30 och varit duktig:
Bloggat på travnet
Skrivit klart mediakommunikationsuppgiften
Försökt skrivit på historiearbetet (alltid en bra början)


Sen har jag självklart varit mindre duktig också, men så är det alltid. Måste ju få erkänna att den mesta tiden har gått åt till Elitloppshelgens startlisotr, Tetrick + Oblige = sant!

Jag tycker ni ska ta er en titt på startlistorna till Montéeliten, go Sandra go! :) Hästen var ju faktiskt 3:a på Bergsåker efter Sahara Dynamite och han är ju Elitloppsfinalist så helt fel ute kan väl inte tränaren vara? Men jävligt tufft blir det ju såklart. Tänk att bara få rida bland inför allt folk!


Sandra slipper hon som kapade mig iaf..

XOXO, Emma.

otursdag?

Så less man blir alltså. Tar allt från början.. Sovmorgon stod på schemat, men jag gick upp halv 8 för att köra mina hästar. Det första jag gör när jag ska klä på mig är att tappa mobilen i toaletten. Grattis Emma! Knapparna är helt fuckade.. Gick ner, körde Lostis och Pärlan och red Jackpot. Pärlan travade sisådär och Losting var galen och skulle slå? Ingen perfekt start på dagen direkt.

Skulle åka 11, kvart i börjar jag koka mackaroner så jag hann knappt äta. Jag, mamma och Marre åkte i alla fall vid 11, när vi passerat Mälarkliniken så kommer smartot på att hon glömt väskan, bara att vända. Vi kom upp i bra tid i alla fall, sadlade på hästen och red ut på banan. Efter 50 meter, vid stallbacksläktaren blir Limen livrädd för Harnold som drar upp kameran, sadeln hamnar på snedd och Emma ramlar av. Grattis igen!

Hästen sprang in på innerplan och käkade gräs, så det var bara att kasta sig upp igen. Han var i alla fall lugn. Sedan gick allting fint, men hon som red nummer 1 kunde inte hålla hästen, red rätt upp i vingen och det blev en omstart. Den andra gick som smort, snabb ut och fick andra utvändigt. Efter 200 m hoppar 1:an som ligger innanför mig. Kärringen orkar inte hålla hästen och börjar skrika att hon måste ut. Jag skrev tillbaka: rid, rid, rid! Limen klarade inte riktigt att hålla luckan och hon rider rätt över mig och tar mig sig Limen ut i galopp. Emma får damp, skriker åt idioten, får ner hästen och försöker rida ikapp, men nr han väl kommer efter så går han inte en meter.

Limen började nästan jogga, fick dra tussarna 900 kvar och börja rida lätt (!) för att han över huvud taget skulle fortsätta springa! Usch så tråkig han blir bakifrån. Fick aldrig fart på honom igen, kom in på en 19-tid. Vad tror ni kärringen som red över mig fick för de då? 900 kronor i böter för grovt stört medtävlande av galopperande häst, 900 kronor!!!

Nu har jag precis tryckt i mig thaimat, duschen och sängen väntar.. Någon som vill höta något positivt? Jag har somarjobb :)



XOXO, Emma.

uppladdning 09

Sitter vid Mickas data och äter Djungelvrålklubba. Inte bra Emma, inte bra. Jag vet inte om man kan kalla det att ladda upp inför morgondagen, men det är i alla fall det jag försöker med. Var på Valla hela dagen idag, skulle sälja Elitloppsgrejer men det blev inte så mycket sånt. Skönt, för det är så jävla tråkigt.

Nu ska jag lyssna på peppmusik!



XOXO, Emma.

det är lördag för i helvete, inte söndag

Kom upp från stallet för en stund sen, fixade i ordning och packade inför morgondagen. Är inte nervös ännu, men det kommre väl imorgon antar jag. Satt och glodde på alla hästar i atg:s arkiv igår, det var väl några som gått hyggligt, sen tror jag att Jims häst är rätt bra, även fast jag var långt före den i kvalet. Wish me luck!

Enligt TV4:s väder skulle det bli strålande sol idag, men dom lever som vanligt inte upp det det och det regnar oavbrutet här. Vi ska åka in till Valla om ett tag, ska väl sälja massa Elitloppsgrejer. K U L. Eller inte.

United startar också.


Nu ska jag.. Jag vet inte. Ciao!


XOXO, Emma.


don't bring flowers after i'm dead

Sitter vid lilla datorn och lyssnar på en fantastisk Erik Hassle. Kan inte lägga in klipp på bloggen med den här datorn, men sök på Don't bring flowers after I'm dead, eller Bump in the road <3 Hänt mycket idag, fixade stallet på morgonen, drog sedan till Kallhäll, hämtade Mona och åkte vidare till Enköping. Tog in lite crazy horses ute på gården och fikade med Cattis. Handlade massa mat på Ica Maxi i Enköping innan vi drog hem. Körde långsamt med Pärlan. Man märker direkt på henne när hon får vila några dagar, blir helt galen, men idag var hon snäll.

Imorgon är det V75 på Valla och på söndag blir de lite ridning på Gävle.



XOXO, Emma.

Emma vs storbloggare

Torsdagkväll och det känns som lördag. Allting blir liksom bara fel! Man tror att det är andra program på tv:n, att man råkade köra fort med hästen på fel dag eller att det är sjukt några dagar kvar tills alla arbeten/prov/uppsatser ska vara färdigt.

Igår var det som sagt lill-lördag, hände på mp med Eve, Marre och Sandra. Dj-battle med Musse, som dessutom vann! Det var faktiskt jäkligt nice, drog därifrån vid två någon gång. Jag måste ju få erkänna att jag läser storbloggarna rätt så ofta, men jag är inte ett dugg imponerad utav såna människor. Brudarna shakeade rumpan med Kissie och Eve tyckte hon var grym. Lite i alla fall. Haha!


hahahaha, go emily!

Alla mina tre gick fort idag, körde dock inte Jackpot själv. Alla var fina, Pärlan var lite väl galen kanske men det har man ju lärt sig med den där damen. Lostis kändes lika fantastisk som förra gången, inget björntag på Jacke den här gången heller. Flytt för dan!

Nu ska jag fortsätta skriva om Palme.


Bruuuuuuuds!

XOXO, Emma.

oops

Nu sitter jag i skolan och väntar på lektion, som vanligt alltså. Hade jordens håltimme idag så jag hängde lite i det fantastiska centrumet i Jakan, åt på BK och fick fina kommentarer från snubben i skoaffären. Det blev i alla fall en väska och lite småkrafs. Hittade ett par sjukt snygga sandaler som jag ville ha, men tror ni dom fanns i Emmas storlek? Icke.
Fast snubben i affären verkade nöjd att jag inte köpte att par nya skor, för han var så imponerad över mina Converseskor och tröjan med samma märke. Hm.

XOXO, Emma.

Bruuuuuum, bruuuuum

Hade strömavbrott igår och inge batteri på datorn, därav inget bloggande. Jag skrev klart en jobbig svenskauppgift om Hemingway (varför, varför?) och jobbade typ 2 mattetal. Sen tänkte jag ge mig på engelskaboken när jag ändå inte hade något bättre för mig. Jag läste ungefär 4 meningar sen fick jag för första gången den briljanta idén om att övniningsköra!

Sagt och gjort, gasade först ett tag på en tom väg. Sen körde vi till stallet, hälsade på en sovande Losttwomamas (wooho, 90-väg!) och körde sen runt i princip hela Bålsta. Det gick sjukt bra! Fick bara kärringstopp två gånger, men sen kom jag iväg med en rivstart. Det måste ligga i generna. I två timmar var vi ute, var hemma 22.30. Jag känner mig så duktig.

Idag är det fredag fast det är onsdag. Ska gasa lite med Losting efter plugget, sen drar jag hem till Marre. De lutar åt party ikväll. Najs!


Fast jag körde utan skylt..

XOXO, Emma.


jag dör, igen

Det är verkligen sant, mördartisdag och jag dör. Av nervositet. Bort med fettet, bort!



XOXO, Emma.


mördartisdag och jag är döende

Okej. Sitter och uppdaterar anmälningslistorna. Alla är klara förutom, gissa? Gävles.. Jag dör snart. Är klar med allt på grafen, känns sjukt bra. Har nog bara en teoriuppgift kvar och den ligger jag redan före med.

Mördartisdag idag förresten.

XOXO, Emma.

now i've got an confession.. nananana

Som flitig mediaelev så är det nästan pinsamt att erkänna, men jag kan verkligen inte göra en bloggdesign. Hur svårt kan det vara liksom?! Någon vänlig själv som vill greja lite åt mig, för den designen jag har nu är under all kritik. Kan någon tala om för mig vad jag har för bakgrundsfärg? Nej juste, den är hemsk. Någon? Eller någon som vet någon som kanske är den någon jag söker?

Emma behöver hjälp. Men inte nu för nu är det snart sovtajm på gång. I det här inlägget behövs det ingen bild. Det räcker väl med att vara glo på designen.

XOXO, Emma.

en lyrisk tränare

Jag som tyckte jag blivit så duktig på att lägga upp bilder i alla inlägg, och så läser man igenom bloggen en gång. Kanske inte var så duktig som jag trodde trots allt. Ska bättra mig! Måste köpa en ny digitalkamera. Orkar inte springa runt med systemisen varje gång.

Idag gick Lostis jobb. Alltså jag vet inte hur jag ska beskriva allting utan att få damp på tangentbordet. Ni som inte har häst (typ 3 st?) kommer förmodligen inte förstå min känsla. Det var som om någon bytt ut min häst emot någon annan. Hon hängde inte på vänstertöm. Hon drog inga bakben. Hon sprang inte med huvudet rätt upp i luften. Alltså, någon skulle ha filmat henne helt seriöst.

Jag är helt lyrisk. Körde 36-35, pullandes på tung bana och hade 86 i puls efter, blåste ingenting. Ni förstår inte hur bra det är för den här hästen. När jag fick henne hade hon över 100 i puls. När hon började gå fort ordentligt i riktiga tider brukade hon ha 10 slag mer än idag. Detta var alltså för knappt en månad sen. En högpulsad liten dam. Jag skulle kunna skriva 10 sidor till om hur nöjd jag är, men väljer att sluta här.

Jackpot gick också jobb, tummen upp där med. Micke körde 33, utan björntag. Det är ungefär som Lostis prestation idag, hur jävla bra som helst. Första gången man inte behöver köra med björntag på ett och ett halvt år.

Vilket tjat om dessa hästar. Men fan i helvete vad jag älskar dom. Nu ska jag skriva klart min text om Ipred-lagen. Ingen kärlek på de, men va fan, de måste göras.



XOXO, Emma.

F*ck

Jag slutade tidigare, kutar till bussen i spöregn. Måste ha missat den precis, kul när den går en gång i timmen.. Det har liksom aldrig hänt att jag har missat en buss. Inte i nyktert tillstånd i alla fall. Aja, får vänta på Madde i två timmar eller något sånt, bättre än ingenting.
Fan va jag önskar att jag nån gång i mitt liv kunde börja med körkortet.



XOXO, Emma.

you don't know what you're got til you're missing it a lot

Suck alltså. Söndagar är verkligen en deppdag då jag bara går runt och är trött. Tänkte faktiskt ta mig en dusch, krypa ner i sängen och glo på Scrubs.

Idag fick Lostis nya framskor. Körde ner till Vallen några varv, möte massa bilar, men hästen är stadig i huvudet och bryr sig inte ett smack. Imorgon ska hon gå första jobbet på typ 3 veckor? Man märker att hon mår bra nu, pullar ingenting längre.

Red Jackpot i militärområdet också, var hur lugn som helst! Jag ville verkligen inte att ridturen skulle at slut någon gång, det händer ju inte allt för ofta att jag överhuvudtaget kan rida/köra i någon annan gångart än skritt.. Gamla ponken.

Gick upp till huset och glodde på travet, höll nästan på att somna. Kände mig allmänt duktig och var ute och gick en stund. Höll nästan på att trampa på en kopparödla, haha blev rädd och vände. Den ville man ju inte möta igen på hemvägen tack.

Inte taggad inför imorgon, måndagar suger: idrott - engelska - historia. Har dessutom prov i engelska, litteraturhistoria. Jippie. Har en bok som ska vara klar om två veckor också i engelskan och jag har inte ens börjat.. Inget mer depp nu.


Fick förresten ett mail från Jarmos nya ägare i Finland och massa bilder :) Han har det verkligen super. Sandra sålde ju sin Sivert till samma familj, han som jag en gång i tiden tänkte köpa. Nu är Jarmo och han bästa vänner, lite komiskt.

XOXO, Emma.


Sunday

Söndag, och Emma har haft sovmorgon tills för en stund sen, och lyckats sova för en gångs skull. Igår var vi på Vallen, med blandat resultat. Jag var i alla fall diskad med en helt galen Pärlan som vägrade ha käken på sig och loppet vi anmälde till på fredag blev inställt. Bättre lycka nästa gång.

Nu ska jag klä på mig.

XOXO, Emma.


what happends on ålsta, stays on ålsta

Har nyss bloggat på travnet. Nu sitter jag i soffan, lyssnar på PCD, dricker en cider och ignorerar engelskaprovet totalt. Som förväntat så fick jag inte godkänt på nationella i matte, men med en komplettering i geometri så är det lugnt.

Idag körde jag Lostis, var jättelugn och fin. Jacke fick promenera på bandet och Pärlan fick sig en genomkörare av duschen och hovoljan. Imorgon blir det fullt upp på Valla, helt galet kommer det bli eftersom båda snabbloppen går efter varandra och sen ska två ut och värmas direkt efter. Men värre har man varit med om med 10 starthästar på Valla och nån gick väl i 2 lopp också, så det här ska vi väl klara.

Nej, nu ska jag äta godis.

XOXO, Emma. 

it's friday, i'm in love

Det är fredag (!). Emma har jobbat som en idiot sen 08.30 och ska strax bege sig mot stallet. Imorse hade vi ett fejkat prov i nationella engelska och nu har jag skrivit klart uppgiften till mediakommunikationen. Nu är det vara intervjuen som fattas. Flitig som en myra har jag blivit. Nu känner jag bara att jag vill ha allting klart.

Nu ska jag springa till OK och köpa en sallad med mumigt bröd.

XOXO, Emma.

Ooooops

Idag känner jag mig allmänt duktigt. Nästan. Skippade plugget och spenderade dagen nere i stallet, körde Lostis och Pearl, packade till Vallen på lördag och pussade på Jackpot.

Emma försöker vara hurtig fastän det är någon vecka kvar tills hon får rida lopp, dessto mer tid har man på sig att bli stark som en björn. Eller oxe. Eller nåt.
Jag har mest varit ute och sprungit senaste tiden, men jag tycker det är ruskigt tråkigt och jag behöver mer benträning. Idag tänkte jag först bara powerwalka. Försökte komma på något sätt att samtidigt träna benen. Utfall var i alla fall jobbigt för både framsida lår och bak vid arslet. Vaderna då? Ni skulle ha sätt mig alltså.. Kom på någon egen gångart som såg helt muppig ut, men vad de tog! Där gick jag ensam i skogen, hoppade runt och tog mig fram på konstiga sätt. Men nu är jag trött i benen. Perfekt.

Bra middag åt jag också, sallad med grillad kyckling och vatten. Tummen upp. Direkt när jag kom hem så satte jag mig vid den här burken och skrev på mitt Palme-arbete, har mindre än hälften kvar nu, härligt. Lite engelska har jag hunnit plugga också. Nu är det bara svenskauppgiften och mediakommunikationen kvar. Känns helt okej.

Juste!! Det har jag ju glömt att berätta. Var på Valla hela kvällen igår. Jackpot skulle försöka kvala. Springspår och crazy horse doftade inte gott. Skrittade två bakvarv som värmning, helt tokig. Bytte till ett rakt entömsbett och åkte ut till defilering. Var helt galen i provstarten, gjorde en snygg tvärvändning så Micke höll på att flyga ur vagnen vid utgången.



Han som ledde volten gjorde det inte med bravur och första steget var det på nålar, tänkte precis resa mig och gå, då jag tittar på tv:n. Hästjäklen är i rätt gångart, och är lugn i dödens! Helt jävla fantastiskt, gick som en klocka hela loppet på 18,5. Det kändes som om hästen hade vunnit Elitloppet.

Oblige gick ju ut i Meadow Roads lopp också, slog Elitloppsklara Sundon's Gift med ett huvud. Är han verkligen något för det stora slaget sista söndagen i maj? Visst, han sänkte sitt rekord med 2,5 sekunder men ändå.. Obba travade i alla fall 1.11,?, vilken märr!

Oj va långt det blev.. :)

XOXO, Emma.

Det impulsiva jag:et

Jag kunde liksom ha gått hem efter provet, men eftersom min historialärare är helt störd och inte kan säga till ALLA att man inte har lektion så satt jag där i 2 timmar i onödan.

Drog till Jakan för att vänta på mamma och hinna käka något, men hon var så seg så jag hann gå i lite affärer. Jag måste ju få erkänna att jag bara älskar att impuls-shoppa! Det är då man hittar allra mest. På H&M blev det en t-shirt, klänning, nagellack och en plånbok. Letade efter jeansleggings som jag är totalt kär i. Sprang till Gina Tricot, men dom gillade jag inte. Hängde med mamma till Kappahl där jag aldrig går in annars och där hittade jag två leggings. Nice.

Losting fick förresten gå för vagn i för första gången på över 2 veckor. Lugn och brunstig brud var de. Mysigt med märrar. Pärlan gick sista jobbet innan Valla på lördag. Fick inge fäste alls i banan, men de kanske inte var så konstigt eftersom Micke harvade upp den igår. Hoppas de kommer lite regn i natt på den.

Har skrivit lite på min historiauppsats och nu ska jag försöka läsa lite engelska, får väl se hur de går. Kanske ska börjar med Emily Brontë (internt skämt). Evelina Holm, lägg av med lösenord på bloggen! Cut it of Emily!

Jag tänkte först vara så seriös att jag skulle att kort på kläderna jag köpte, men nej.

XOXO, Emma.

Fail, again

Okej gott folk. Jag sa att provet var i 4 timmar, men längre än så här kunde jag inte sitta. Fick bara mer och mer ångest ju längre jag satt där och inte kunde någonting, så jag drog.
Man skulle ha 12 rätt för ett godkänt. Jag räknade dom tal som jag trodde var rätt och då hade jag 6 poäng.. Grattis! Nu vet jag hur det känns att inte klara av något. Det är tufft. Jag är van att klara av det mesta som kommer i min väg. Får skylla mig själv att jag inte pluggade mer. Eller överhuvudtaget.

Får se hela lektionen som en liten mysstund. Satt där, glodde på alla som febrilt satt och skrev och proppade i mig bilar och Snickers. Jag vet, inget godis var det den här veckan, men hur fan skulle jag ha klarat mig annars?

Nu har jag håltimme i typ 50 timmar och jag funderar helt seriöst på att åka hem. Men jag måste verkligen gå på svenskan, någon uppgift som ska vara klar idag tydligen. Historian är också viktig, jobbar jag som en dåre i skolan slipper jag läxor sen.
Kämpa bruden, kämpa!

XOXO, Emma.

Fail

Mördartisdag. Antingen något mer eller något mindre. Jag har inte sista lektionen matte, men i stället ska vi sitta och ha nationella i det ämnet 4 timmar nu på morgonen. Första IG:t, here I come!

Wish me luck folks. Nu ska jag åka.

XOXO, Emma.

Monday in my heart.. not

Måndagmorgon. Emma känner sig allmänt ensam och övergiven. Dagen i övrigt suger, men jag får blicka fram emot onsdag då vi har studiedag och på torsdag tar jag mig en egen sådan. Ledig dag alltså.

Igår när jag kom hem från stallet var jag faktiskt ute och sprang. Jag laddar upp in för Lindesberg på söndag. Just nu var det 4 anmälda, hoppas det inte blir så många fler eftersom det får vara högst 10 startande och min häst inte har så mycket poäng på sig.

På lördag är det ponnytrav på Valla och Emma har en styrning. Hoppas den lilla muppen kan hålla sig på benen. Hon har verkligen växt till sig, både kroppen och hjärnan. Nu kan hon nästan skritta när man kör.. Satsar på Miss 100 % i helgen, behöver all tur man kan få.

XOXO, Emma.

Pengar rullar in som de ska..

Om det är någon som är intresserad av en liten 3-årsmärr så kan ni få köpa min billigt för dan.. Nej, nu ska jag inte vara taskig, me hon börjar bli ruskigt jobbig och överpigg i alla lägen. Kan knappt ha hästen på gången utan att hon ska stå och spänna sig, spränga kedjor och allt vad hon nu gör. Suck. Hon skulle verkligen behöva gå nu!

Fixade snabbt klart i stallet i morse och drog sedan till Vinn i Stinsen. Letade hästtäcken, men det fanns inga billiga så de fck bli lite mat i stället.
Körde Layer på eftermiddagen. Jackpot fick gå på bandet, kändes inte som om det var någon idé att rida eller köra eftersom det var total storm ute!

United startade förresten på V75 idag och var 3:a. Det går sjukt bra för stallet just nu. Pengar rullar in som de ska, det går bra nu..



Nu har vi ätit middag för en stund sen och jag är väldigt trött. Jag och Mickas ska väl glo på någon ny film hon köpte idag, jag kommer förmodligen inte kunna hålla mig vaken hela tiden, men det är väl ingen nyhet?

Jag skulle verkligen ha behövt träna idag. men hästintagningen + jogging ett halvt varv på banan fick räcka. Mina vader mår fortfarande inte så bra.
Matteplugg = 4 tal. Grattis Emma.

XOXO, Emma.

Friday night

Jag och Mickas bakade blåbärsmuffins för en stund sen. Okej, det var en färdig mix som vi köpte på Lidhl (?). Det såg helt seriöst ut som om dom var mögliga, typ blå-gröna, men dom smakade helt okej. Jag har tyvärr ingen kamera till hands för att fota dom, och jag tänker inte ta Mattes fem-metersobjektiv.

Pärlan gick fort idag, känns kanonfin, travar som en klocka på bra tider i långvagnen utan käk. Lostis vilar fortfarande, och Jackpot fick också stå idag eftersom han gick jobb igår.

Jag vet att jag tjatar om den där jävla matten, men jag skulle verkligen behöva plugga. Jag gjorde 5 tal som jag förstod, så då slutade jag. De har man lärt sig från ridningen, man ska sluta när det går bra. Fast jag vet inte om det funkar så bra i det här sammanhanget. Jag har helt enkelt hoppas på att jag får G i kursen (god help me) eftersom jag har fått de på alla delprov, och att jag får G på geometridelen i nationella eftersom vi inte har haft något prov där. Det är min enda utväg.

Det här blir en chillhelg i högsta grad. Känns som om man behöver en sån nu när säsongen drar igång med trav 2-3 gånger i veckan. Ska försöka ut och kuta också, jag hade verkligen tänkt de idag, men mina vader och framsida lår mår inte bra för dagen alltså, kan knappt gå haha! Träningsverk 360.

XOXO, Emma.

18 and still a baby?

Jag blir väldigt avundsjuk när Eve snackar om sina vuxenpoäng på sin blogg.. Men jag tror faktiskt inte att jag har förtjänat några såna ännu. Möjligtvis 1, kanske 2 poäng då. Har pluggat matte i 40 minuter, den orkade jag inte en siffra till. Inte bra Emma, iiiinte bra.

Har faktiskt läst två (!) böcker om Palme också och tagit ut de bästa. Eller ja, läst och läst, men jag fick väl tag på ungefär de jag behövde i alla fall. Bara det är ju faktiskt nästan värt 4 poäng. Eller hur?

Aj aj hela min kropp idag. Nej, men rumpan, hela benen och ryggen värker en hel del. Armarna = helt okej faktiskt. Fast hästen låg ju i princip inte på någonting, men ändå. Nu gäller det att bli fit for fight tills den 17. Good luck igen Emma, 10 dagar to go.


Uppdatering Losttwomamas:

Käkar fortfarande medicin och blir bara piggare och piggare för varje dag. Håll en tumme för bloggerskans armar sen när hon ska gå första jobbet. Hon har blivit en hejare på att leka med sina skor också, lyckas rycka ur en söm ungefär halvvägs och böja den inåt. Det är alltid exakt samma söm också. Hon verkar inte ha samma passion för skor som sin ägare.


Nu ska jag duscha och försöka läsa ut min bok. Ni vet Det som jag började på i vintras? Behöver jag säga mer..


XOXO, Emma.


Good luck

Lycka till Oblige! :) Får hon en inbjudan till Elitloppet om hon vinner Stenby?



Nu ska jag till plugget.

XOXO, Emma.

Emma rider vinnare

Sådär ja. Emma lyckades vinna vinna kvalloppet med Limen på 1.20,9. Stå med rumpan i i vädret lyckades jag med också. Spår 1, tog ledningen plätt-lätt och stannade där hela tiden, 22,1 första 500 och 22,7 första varvet. Låg perfekt i handen, och jag såg aldrig skymten av dom andra.


Nej, jag har inte photoshop i minidatan.

Jag är mer än nöjd kan jag säga! Lite mer träning på gymmet (good luck..) så är jag fit for fight till Lindesberg. Satsar på miss 100 %, jag behöver era tummar tack!

Skrev B-licensprovet idag också och klarade de, en sak på plugglistan avklarad!

Skulle egentligen behöva plugga matte nu, men jag orkar inte ta tag i de. Jag gör verkligen inte de. Jag har aldrig haft ett IG i hela mitt liv, men nu kan jag lova att det kommer.

Nu ska jag ta ett långt bad och försöka mjuka upp mina muskler.


I'm a sexy mama...

XOXO, Emma.


The creative girl

Sitter på graflektioner och försöka vara kreativ hela tiden, men ibland måste man ju få ta sig en paus.
Titta på stackars Lostis vad svullen hon är vid ganaschen.



Glodde på någons blogg, och hittade världens häftigaste hemsida med massa kläder och stuff. http://www.modcloth.com/



Nachoväska



Halsband



Till nycklarna

XOXO, Emma.

Vart tog motivationen vägen?

Jag orkar inte alltså. Skolan är så jävla slapp och boring och så fort man får en uppgift, prov eller arbete så känns det som om hela jorden håller på att gå under. Man orkar verkligen inte ta tag i saker. Jag som brukar vara så ansvarsfull av
mig. Som idag liksom. Hade idrottsprov, läst igenom papprerna tre gånger och svarar på alla frågor förutom två stycken. Vad är det för sorts utmaning?

Jag orkar inte ta tag i något i kväll heller. Förutom licensprovet då, men det är ju i alla fall lite roligt. Om en vecka har jag matte = inte börjat plugga. Den Nästa torsdag har jag ett skitstort engelskaprov om litteratur = inte börjat plugga. Om två veckor har jag ett historiaarbete som ska in = inte börjat. Sen så är det ju de där jävla körkortet också..

Jag orkar inte ta mig tid och börja. Skoldagarna går åt till att sträva efter att gå hem. Är som en zombie dagarna ut och jag orkar inte med det längre. Skulle hinna göra "allt" vi gör om jag gick 2-3 gånger i veckan, helt seriöst.

GE MIG MOTIVATION FÖR I HELVETE!

Måste bara berätta de här också.. Började trycka i Losting pencelin idag. Har aldrig varit med om att hästen har fått en chock av de, men självklart hände det just min häst.

Jag knäppte loss henne och körde på grimskaft i fall hon skulle få för sig nåt och de var väl tur de.. 10 sekunder efter vi var klara flög hon åt andra hållet med mig hängandes efter som en vante, for rätt över United som Marcus stod och skodde, och fortsatte mot Sarah som också stod på gången. Hon kutade lite fram och tillbaka och gnäggade innan vi lyckades trycka in henne i boxen.

Där irrade hon runt ett bra tag, säkert 10 minuter innan hon i alla fall kunde stå still. Hon blev skitsnurrig i huvudet, stod och röck säkert 10 minuter till. Hörsen och synen måste ha påverkats också, för allting vart jätteläskigt och minsta ljud hoppade hon till för. Stackars krake, hoppas hon tar det bättre imorgon.

XOXO, Emma.

Jag känner ångest kommer över mig som demoner

Igår var jag helt slut när vi kom hem, även fast jag sov i bussen. Det var en bra dag på Gävle i alla fall, Klara och Tilda vann sina första travlopp, Mickas vann med allt hon körde och Matte lyckades köra felfritt med en helknäpp Colette.
Emma selade om till shettiskusk, 18 år, och värmde Fritz. Det var nog därför han vann.

På ondags är det montékval på Vallen, tror ni Emma har tränat mycket? Hm.. Spår 1 i alla fall och 3 andra hästar med. Känner jag den här hästen rätt så är det bara att låta honom springa i sitt egna tempo, det där då han har gått som bäst.

Nu sätter jag Losttwomamas på anibiotika, har haft svullnad i över 2 veckor nu och de går aldrig ner. Läste att Snazzy Hot Rod hade haft precis samma som henne när han startade på Valla och inte var någe bra alls.

Jag är lika trött idag som jag var igår. Det är så jävla jobbigt, man går bara runt och är trött hela dagarna, men så fort man lämnar den här jävla byggnaden blir man pigg. Undra varför..?
Har idrottsprov klockan 10, kan inte ens hälften känns det som, kör på känsla, det är jag bäst på.
Om en vecka och en dag har vi nationella i matte b och jag har inte ens börjat plugga ännu. Jippie. Ångest på hög nivå.

XOXO, Emma.

In the hästbuss <3

Sitter i hästbussen på väg upp till Gävle, lilla Bettan är självklart med! Min minidator alltså..
Idag startar Molle, Fritz, Luffsan, Angel, Colette och Cactus. Emmas första, riktiga utselningsdag för året! Det känns bra att man är tillbaka igen.´

I fredagsmorse var det inte lätt att dra sig upp ur sängen kan jag lova, men vad gör man inte för djuren? Det var jävligt kul på Valborg i alla fall, kanske lite dålig dra på folket och de sög att vi var tvugna att dra precis när de började bli kul, men jag är glad att vi inte stannade längre.



Det var lite strange people på Viper, vår älskling blev i alla fall snubben i gröna kepsen <3



Vi drog iväg till Örpen med Tyson och Sharpness. Båda slutade 2:a efter två mycket bra prestationer. Agerade lite hästskötare till Sandras montépålle, men han rumplade till efter inte ens ett varv och hoppa.

2:a verkar annars vara något stallt kör på för dagen. Oblige var helt makalös igår på V75 och förlorade väl med ett hårstrå eller något sånt. Vilken jävla märr det där är alltså, 12,2 blev sluttiden och en inkvalning till finalerna under Elitloppshelgen. Inte illa pinkat!

Nej, nu ska jag popa vidare på youtube min vänner, hörs sen!

XOXO, Emma.

RSS 2.0